Meer geweld tegen personeel Sociale Dienst

0

Het geweld tegen medewerkers van de Sociale Dienst is in vergelijking met vier jaar geleden toegenomen met 8 procent.

Dat blijkt uit een rapportage over agressie tegen mensen in de publieke sector die minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) maandag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

In 2007 presenteerde het kabinet een stevigere aanpak van agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak. Het doel was het aantal incidenten terug te brengen met 15 procent. Zo’n twee derde van de medewerkers kreeg toen te maken met ongewenst gedrag. Nu is dat 59 procent. Het kabinet verlengt daarom de 4 jaar geleden begonnen aanpak. Daarnaast wordt er meer ingezet op het verhalen van schade op daders en worden slachtoffers meer gestimuleerd aangifte te doen.

Uit het rapport blijkt dat in zeven van de 15 onderzochte beroepsgroepen minder werknemers te maken kregen met agressie of geweld. Het gaat dan onder meer om personeel bij de Belastingdienst (-20 procent), de ambulancezorg (-10 procent) en de NS (-5 procent).

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.