Meer banen door ‘massapensioen’ babyboomer

0

De babyboom, het naoorlogse geluk van destijds veel jonge ouders, zorgt de komende jaren voor een stevige impuls op de arbeidsmarkt.

Tot 2016 zullen er veel banen vrij komen omdat naar verwachting twee miljoen mensen de arbeidsmarkt verlaten, het overgrote deel omdat de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt.

Dat stellen onderzoekers Frank Cörvers en Didier Fouarge van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht in hun rapport: De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2016, dat dinsdag openbaar werd. Volgens het onderzoek zal in de transportsector en bij agrarische beroepen veel vraag zijn naar personeel. Verder wordt een banengroei verwacht in de (para) medische beroepen en in de dienstverlening.

Volgens het ROA zullen bijna negen op de tien banen ontstaan door de grote vervangingsvraag van gemiddeld jaarlijks 4 procent van de werkgelegenheid tot 2016.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.