Medewerkers Dienst Stadswerken staken voor een betere cao

0

De medewerkers van de Dienst Stadswerken in Utrecht leggen dinsdag 9 februari het werk 24 uur neer. Dit betekent dat gedurende een etmaal geen huisvuil wordt opgehaald. Ook de veegploegen die Utrecht normaliter schoonhouden, laten hun bezem staan.

De medewerkers van de Dienst Stadswerken willen met hun actie aandacht vragen voor het cao-conflict. De werkgevers houden vast aan de nullijn, terwijl de vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en CMHF gaan voor zowel werkzekerheid als koopkrachtbehoud.

Eerder kondigden de vakbonden al aan stiptheidsacties te houden bij verschillende reinigingsdiensten. Maar in de gemeente Utrecht bleek bij de werknemers meer steun te zijn voor 24-uursacties. Daarom is besloten op dinsdag 9 februari gedurende 24-uur het werk helemaal neer te leggen. Ruud Kuin, bestuurder van Abvakabo FNV: ”Het is natuurlijk heel vervelend dat nu ook de inwoners van Utrecht hinder ondervinden van de acties, maar de werkgevers dwingen ons hiertoe. Maandenlang overleg met redelijke argumenten heeft nergens toe geleid. Een nullijn voor ambtenaren is onacceptabel.”

Dinsdagmorgen zullen de medewerkers gezamenlijk naar het stadhuis vertrekken om een petitie aan te bieden aan het college van b en w. In de petitie roepen zij het college op om zich achter het standpunt van de bonden te scharen. Doet het Utrechtse college dit niet, dan volgen snel intensievere acties.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.