Medewerker Media Markt filmt ook elders

0

Een medewerker van Media Markt blijkt niet alleen geheime filmopnames in vijf eigen vestigingen van de elektronicaketen te hebben gemaakt, maar ook bij andere winkelbedrijven. De man is voorlopig geschorst. Dat heeft de directie van de holding Media Markt-Saturn vrijdag bekendgemaakt.

De directie zegt hiervan niet op de hoogte te zijn geweest. Een aantal managers was dat wel. Met hen worden ,,corrigerende” gesprekken gevoerd, aldus een woordvoerder.

Met de betrokken acht bedrijven is inmiddels contact opgenomen om ze te informeren en excuses te maken. ,,We gaan diep door het stof”, aldus de woordvoerder.

Hij wilde niet zeggen bij welke winkelbedrijven stiekem is gefilmd; wel noemde hij de naam van drogisterijketen De Tuinen omdat die er volgens hem zelf mee naar buiten is getreden.

De medewerker had de opnames gemaakt voor interne trainingen en opleidingen. Hij handelde op eigen initiatief. Alle beelden zijn gewist, aldus de woordvoerder.

Eerder deze week kwam naar buiten dat bij vijf eigen vestigingen was gefilmd. Uit intern onderzoek bleek vervolgens dat de medewerker ook bij andere winkels had gefilmd. Het ging volgens de verklaring van de directie ,,om neutrale sfeerbeelden van een aantal seconden.”

FNV Bondgenoten heeft inmiddels klachten over de geheime filmopnames ingediend bij College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

(c) ANP 2013 alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.