Maximumbeloning voor bestuurder onderwijs omlaag

0

Voor bestuurders in het onderwijs worden lagere maxima vastgesteld voor hun beloning dan eerder was bedacht.

Dat schrijven minister Marja van Bijsterveldt en staatssecretaris Halbe Zijlstra (Onderwijs) vandaag aan de Tweede Kamer.

Beloningsnorm 
Eerder kondigde Zijlstra al een wettelijke beloningsnorm aan voor onderwijsbestuurders. De norm in het onderwijs en in de rest van de publieke sector wordt 130 procent van het ministerssalaris. Inclusief bonus, onkostenvergoeding en pensioenbijdrage komt dit neer op een plafond van 223.666 euro. Maar in dit wetsvoorstel is ook de mogelijkheid van een lager maximum opgenomen en daar maken de bewindslieden nu gebruik van.

De nieuwe maxima
Per onderwijssector komen nieuwe maxima. In het primair onderwijs gaat 153.000 euro gelden, in het voortgezet onderwijs 179.000 euro, in het mbo/hbo 194.000 euro en op universitair niveau 217.000 euro.

Vakbond ‘blij’
Vakbond CNV Onderwijs laat in een reactie weten blij te zijn met het besluit van de bewindslieden. Scholen moeten de ruimte krijgen voor een passend belonings- en personeelsbeleid, aldus de vakbond.

 
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.