‘Marktplaats’ voor banen in Brabantse ziekenhuizen

0

Het Amphia ziekenhuis, het St. Elisabeth Ziekenhuis, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Máxima Medisch Centrum beginnen via internet een soort ‘Marktplaats’ om aan personeel te komen. Dat maakten de vier ziekenhuizen bekend.

Door vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen, hopen de vier ziekenhuizen te voorkomen dat duur extern personeel moet worden ingeschakeld. Het systeem moet binnen enkele weken in de lucht zijn. Vanaf januari kunnen ook andere ziekenhuizen zich bij de zogenoemde Talenten Management Bank aansluiten.

Besparing
De ziekenhuizen verwachten dat ruim zestig procent van de vraag naar tijdelijk personeel onderling kan worden opgelost. Dat zou een besparing betekenen van honderdduizenden euro’s per ziekenhuis. Voor de vacatures die niet intern kunnen worden vervuld, kunnen detacheringsbureau’s en zzp’ers zich inschrijven.

Afzonderlijke websites
Medewerkers die van baan willen veranderen, moeten nu nog de websites van elk afzonderlijk ziekenhuis bekijken om te weten te komen welke vacatures er zijn. ‘Er zijn zo’n 100 ziekenhuizen in Nederland, die bekijken de markt tot nu toe vooral vanuit hun eigen perspectief’, aldus een woordvoerder van het Máxima Medisch Centrum. Met de komst van het nieuwe systeem moet dat veranderen.

Bron: Zorgvisie

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.