Mannen evenveel kans op baanverlies als vrouwen

0

Aan het begin van de crisis liepen mannen meer kans om hun baan te verliezen en in de WW of bijstand te komen dan vrouwen. Na de eerste vijf crisisjaren is dit meer gelijk getrokken en hebben mannen en vrouwen vrijwel evenveel kans op baanverlies.

Een verklaring hiervoor is het feit dat er meer banen verloren gingen in sectoren als de zorg en het onderwijs, waarin veel vrouwen werkzaam zijn.

De leeftijdsgroep die het vaakst een WW- of bijstandsuitkering aanvraagt na ontslag, is die van de 25- tot 35-jarige werknemers. Werknemers van 35 tot 45 jaar vroegen minder vaak een uitkering aan. De allerjongste werknemers, van 15  tot 25 jaar, hebben niet vaak recht op een WW-uitkering, omdat zij nog weinig werkervaring hebben opgedaan. Oudere werknemers van 45 jaar of ouder verloren minder vaak hun baan, maar bleven vaak langer werkloos.

Bron: CBS.nl

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.