‘Maatregelen nodig tegen leegloop defensie’

0

Als defensie niet snel aantrekkelijker wordt voor werknemers, is er tegen 2016 te weinig defensiepersoneel. De uitstroom is groter dan de instroom, waarschuwt de militaire vakbond GOV/MHB. Vooral de constante reorganisaties zorgen voor leegloop, zegt de bond. ‘ Het aantal mensen dat daarnaast met pensioen gaat, is tot 2018 al groter dan in het kader van de bezuinigingen nodig is’ , aldus voorzitter Marc de Natris. Het ministerie van Defensie geeft aan niet bang te zijn voor een tekort.

‘Medewerkers hebben geen vertrouwen meer in defensie, ze weten niet waar ze aan toe zijn. Veel jongere mensen stappen op en die heb je over een paar jaar juist weer nodig.’ De vakbond heeft de vaste Kamercommissie voor Defensie een brief gestuurd met mogelijk maatregelen om de leegloop terug te dringen, zoals het omscholen van medewerkers. ‘Het is nu aan de Kamer en de minister om het tij te keren, anders zitten we straks met te weinig mensen.’

Niet bang
Het ministerie van Defensie is niet bang voor een tekort aan personeel over een aantal jaar, al is er in 2011 veel meer personeel weggegaan dan verwacht. ‘Toen de grote bezuinigingen in dat jaar bekend werden, stapten veel mensen op vanwege de onzekerheid.’ De verwachting was dat er 6000 mensen overtollig zouden zijn, dat zijn er nu zo’n 1750. Dat het vertrouwen van defensiemedewerkers in hun werkgever laag is, begrijpt het ministerie. ‘We zullen de plannen van de vakbond bestuderen. Helderheid en duidelijkheid is belangrijk.’ Volgens Defensie is de instroom van nieuwe medewerkers dit jaar verdubbeld ten opzichte van 2012 en zeggen er ook minder mensen op.

ANP

Lees ook:

Veel minder banen weg bij Defensie

Weinig vertrouwen in reorganisatie bij personeel Defensie

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.