Lufthansa schrapt 3500 banen

0

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat wereldwijd 3500 banen schrappen.

Het gaat vooral om administratieve functies. Lufthansa denkt zo honderden miljoenen euro’s te kunnen besparen, maakte het concern donderdag bekend.

Het massaontslag is een van de maatregelen waarmee Lufthansa de kosten wil drukken. Daarnaast schrapt het bedrijf verbindingen waar het verlies op lijdt en breidt het zijn vloot voorlopig niet uit. In de komende jaren moet het bedrijfsresultaat zo met 1,5 miljard euro worden verbeterd.

Lufthansa, de grootste vliegmaatschappij van Europa, zag zijn verlies in het eerste kwartaal oplopen tot 381 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar stond het Duitse bedrijf 169 miljoen euro in het rood.

De inkomsten stegen juist naar 6,6 miljard euro (plus 5,6 procent). Dat het verlies toch is gestegen, wijt Lufthansa aan de hogere brandstofkosten. Over heel 2012 verwacht het concern nog wel een winst te halen van honderden miljoenen euro’s.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.