Loon in vleessector omhoog

1

Zestigplussers in de vleessector kunnen vier dagen gaan werken tegen 90 procent van het salaris. Hun pensioenopbouw gaat volledig door.

Dat zijn de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de vakbonden overeengekomen in een nieuwe cao die geldt voor ruim negenduizend werknemers.

De cao heeft een looptijd van twee jaar en in die tijd gaat het loon met 3,5 procent omhoog. Ook krijgen alle werknemers een eenmalige uitkering. Dat geldt ook voor uitzendkrachten, aldus FNV Bondgenoten.

De ouderenregeling is bedoeld om zestigplussers meer tijd te geven te herstellen, aldus een woordvoerder van de COV. Het is de bedoeling dat de extra vrije dag in principe midden in de week wordt opgenomen en niet in aansluiting op het weekeinde. ,,In het weekeinde is de hersteltijd al lang genoeg”, aldus de zegsman.

Meer cao berichten »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Hans Worst op

    Jongeren en ouderen dienen hetzelfde salaris te krijgen voor hetzelfde werk! Nu zie je dat ouderen 3 keer zoveel verdienen als jongeren en nieuwkomers op de arbeidsmarkt! Asociaal Nederlandse vakbonden gaat u schamen! Wie komt er nog op voor de belangen van de jongeren?