Logica schrapt honderden banen

0

Automatiseerder Logica voert zijn reorganisatieplannen wegens de verslechterende economische omstandigheden sneller uit dan gepland. Het bedrijf schrapt in totaal 1300 banen.

Dat maakte Logica woensdag bekend.

De ontslagen, waarvan tussen de 450 en 550 in Nederland en België vallen, brengen dit boekjaar een kostenpost van 80 miljoen Britse pond (95 miljoen euro) mee. Vanaf de tweede helft van 2012 verwacht het bedrijf een structurele kostenbesparing van 25 tot 25 miljoen pond. In 2013 moet de reorganisatie structureel tussen 50 en 60 miljoen pond opbrengen.

Logica ontslaat niet alleen honderden mensen in Nederland en België, maar laat ook 650 man afvloeien in Zweden en het Verenigd Koninkrijk. De reorganisatie leidt ook tot een kostenpost van 13 miljoen pond aan afschrijvingen op gebouwen. Logica stoot de helft van zijn kantoorruimte af, doordat het het aantal werknemers reduceert en overgaat op ,,flexibelere werkmethoden”.

Het bedrijf maakte ook bekend in 2011 een eenmalige afschrijving van 39 miljoen pond te boeken, omdat het tegenvallende inkomsten uit langetermijncontracten verwacht door de moeilijke economische omstandigheden.

Logica denkt dat de activiteiten in de Benelux door de ingreep in 2012 terug zullen keren naar winst en dat de marges in Zweden zullen verbeteren. Het verwacht in 2011 een omzetgroei van 3 procent. De winst komt dit jaar naar verwachting uit op 240 tot 250 miljoen pond.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.