Lesgeven vaker combineren met andere baan

0

Leraren in het middelbaar onderwijs krijgen vaker de mogelijkheid om hun werk te combineren met een functie in het bedrijfsleven. Daardoor moet het werk van de docenten uitdagender worden en komt er meer samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

Het bieden van meer kansen in het bedrijfsleven aan docenten is onderdeel van de Lerarenagenda, bevestigde het ministerie vrijdag berichtgeving uit het AD. Het totaalpakket aan maatregelen zal later op de dag door minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker worden gepresenteerd. Door de punten uit de Lerarenagenda moeten docenten meer carrièreperspectief krijgen.

Het ministerie gaat programma’s als Eerst de Klas uitbreiden, waarbij docenten in opleiding meedraaien met leiderschapstrainingen van grote bedrijven. Daarnaast komt er het project Hybride Docent, waarbij leraren worden gekoppeld aan mensen uit het bedrijfsleven om zo een kijkje in de keuken van het bedrijf te nemen.

Volgens de minister en de staatssecretaris zorgen dit soort programma’ s niet alleen voor de verbreding van de loopbaanmogelijkheden van leraren, ook krijgen nieuwe inzichten uit het bedrijfsleven nadrukkelijker een plek in het onderwijs. Daarvan profiteren de leerlingen en de docenten, die sneller op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.
ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.