‘Leden FNV Bouw pikken WW-plannen niet’

0

Vakbondsleden van FNV Bouw zullen de WW- en ontslagplannen van het kabinet niet accepteren. Dat bleek dit weekend een landelijke bijeenkomst van de bond.

De onrust is groot, stelt de organisatie. ‘Net als de bereidheid om de plannen hoe dan ook van tafel te krijgen.” Volgens de bond voelen werknemers in de bouw en aanpalende sectoren ‘de pijn van de economische crisis als geen ander” en verliezen werknemers ‘in moordend tempo’ hun banen.

‘Binnen die context de WW uitkleden en de bescherming tegen ontslag de nek omdraaien, zorgt voor zoveel boosheid dat het kabinet hier duidelijk over een grens gaat. Een grens die mensen bereid zijn te verdedigen’ reageert vicevoorzitter Charley Ramdas van FNV Bouw. Een meerderheid van de aanwezige leden gaf aan best een werknemerspremie te willen betalen om de WW te behouden.

Ramdas: ‘Handen af van de WW en de de preventieve toets bij ontslag. Investeer in hulp bij het vinden van nieuw werk, maar mét oog voor leeftijd. Want heeft een ontslagen bouwvakker van 60 het meest baat bij een andere baan of bij iets anders?’

Ook wil FNV dat de rechten van flexwerkers toegroeien naar die van mensen met een vast contract. Huidige werknemers zijn nu namelijk erg bang om ontslagen te worden en alleen nog maar als flexwerker zonder ontslagbescherming, recht op scholing of pensioenopbouw aan de slag te kunnen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.