Leden defensiebonden wijzen loonbod af

0

Leden van de militaire vakbonden Marechausseevereniging en AFMP/FNV hebben een loonbod van minister Hans Hillen (Defensie) afgewezen.

Het was bekend dat de bonden het in oktober bereikte akkoord nog aan de leden zouden voorleggen. Het voorstel is unaniem afgewezen. Volgens de leden wordt er geen eerlijke financiële beloning geboden aan medewerkers van Defensie, ,,die al 2 jaar op de nul staan”.

Manschappen zouden in het akkoord vanaf maart volgend jaar 1 procent salarisverhoging krijgen. Verder werd afgesproken hoe het verder moet met personeelsleden die door de bezuinigingen bij Defensie zullen worden ontslagen. Defensie moet 1 miljard euro bezuinigen, waardoor 6000 medewerkers de komende jaren hun baan verliezen.

De AFMP/FNV en de Marechausseeverenging laten het advies van de leden zwaar meewegen als ze op 6 december weer met de minister om de tafel gaan zitten om het eindoordeel bekend te maken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.