‘Lagere norm inhuur externen bij overheid niet werkbaar’

1

Het kabinet gaat de inhuur van personeel van buiten bij ministeries niet verder aan banden leggen. De Tweede Kamer wil een afdwingbare norm van 10 procent van de totale uitgaven aan personeel, maar volgens staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) is dat niet werkbaar.

Dat heeft ze de Tweede Kamer donderdag laten weten. Sinds vorig jaar geldt een maximum van 13 procent. Ministeries die hier overheen gaan, moeten dat uitleggen. Door de lat heel strak vast te leggen op 10 procent, zouden de ministeries niet meer flexibel personeel in kunnen zetten, voert Bijleveld aan.

Onmiddellijke invoering van een nieuwe norm heeft ook geen zin, omdat de helft van het jaar al voorbij is. Het zou alleen maar leiden tot meer ministeries die te veel personeel van buiten halen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Hugo-Jan Ruts op

    Het is prima om de discussie aan te gaan over de hoeveelheid externen die de overheid mag inhuren. Die discussie moet wel gevoerd worden vanuit een visie op hoe je de overheid wil organiseren, niet met als start een percentage.
    Zie ook: tinyurl.com/2u4qae2