Kwart werkenden denkt over jaar nieuwe baan te hebben

0

Een kwart van de werkzame beroepsbevolking verwacht binnen een jaar een nieuwe baan te hebben. Toch blijft een relatief groot deel voorlopig nog even zitten op de huidige plek.

Dat blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group onder 400 mensen.

Eind januari bleek uit onderzoek dat een steeds groter deel van de werkzame beroepsbevolking verwacht binnen een jaar van baan veranderd te zijn. Waar in mei 2009 18 procent van de respondenten aangaf binnen een jaar een andere baan te verwachten, lag in november het percentage op 24 procent. Geconstateerd werd dat de arbeidsmarktcarrousel langzaam maar zeker weer op gang begint te komen.

Volgens Dennis Timp van Intelligence Group gaat de arbeidsmarkt echter langzamer draaien dan eerder werd verwacht: ‘Toen in november bleek dat steeds meer mensen aangaven van baan te willen veranderen, leek het alsof het allemaal heel snel zou gaan, alsof er heel snel veel beweging in zou komen. Maar nu zien we dat de snelheid waarmee de arbeidsmarktcarrousel gaat draaien langzamer ligt dan verwacht. Veel mensen willen nog steeds van baan veranderen en verwachten ook dat dat binnenkort gebeurt, maar het duurt langer voordat die beweging ook echt op gang komt. Naar verwachting is het dus geen kwestie van enkele maanden, maar is het de verwachting dat de arbeidsmarkt aan het einde van 2010 weer echt gaat draaien.’

10 procent solliciteert

Op dit moment is 10 procent van de werkzame beroepsbevolking actief aan het solliciteren. Binnen de groep die binnen een jaar een andere baan verwacht te hebben, ligt dat percentage op 37 procent. Deze groep heeft duidelijk de intentie om van baan te veranderen, maar stuit daarbij op moeilijkheden. Maar liefst tweederde van hen geeft aan moeite te hebben om een andere baan te vinden.

Verder speelt het element van zekerheid op dit moment nog een belangrijke rol. Van de groep die binnen een jaar een andere baan verwacht, zegt 22 procent voorlopig op de plaats te blijven zitten. Dit deel van de beroepsbevolking verwacht dus binnen een jaar een andere baan te hebben, maar vindt het nu nog even te vroeg om actief te gaan solliciteren. Van de totale werkzame beroepsbevolking geeft bijna tweederde aan voorlopig nog te blijven zitten op de huidige werkplek.

Zekerheid bieden

Volgens Dennis Timp blijven mensen om twee redenen zitten: er zijn weinig vacatures en mensen hebben onzekerheid naar de toekomst: ‘Ze zijn onzeker over de vraag hoe het ze zal vergaan in een nieuwe baan. Mensen met een vaste baan blijven daarom nog even zitten: ze zijn er niet zeker van of een nieuwe baan hen wel zal bevallen.’

Wat kunnen werkgevers doen in deze tijd? ‘Die onzekerheid wegnemen is lastig, want als individueel bedrijf heb je niet zoveel invloed op de economie. Maar je zou sollicitanten bijvoorbeeld wel langlopende in plaats van kortlopende contracten kunnen bieden. Als onzekerheid mensen tegenhoudt, en je kunt een deel van die onzekerheid wegnemen, is het te verwachten dat mensen eerder voor dat bedrijf zouden willen kiezen.’

Basti Baroncini, redacteur P&Oactueel

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.