Krimp op financiële arbeidsmarkt houdt aan

0

De vraag naar financieel specialisten is in 2011 gekrompen met 13 procent ten opzichte van 2010.

Dat blijkt maandag uit een onderzoek van Yacht, onderdeel van uitzendconcern Randstad.

Hoewel er nog steeds sprake is van een neerwaartse spiraal, lijkt de krimp wel wat af te nemen. In 2009 kromp de sector nog met 40 procent en in 2010 met 16 procent. Maar het aanbod van specialisten overtreft nog steeds de vraag. Blijvende nadruk op onder meer kostenbeheersing en automatisering geven ook voor 2012 geen aanleiding voor positieve verwachtingen, aldus Yacht. Niet alle segmenten in de sector zijn echter in mineur. ,,De markt is nog steeds goed voor niche-specialisten zoals bijvoorbeeld accountants en fiscalisten”, zo constateerden de onderzoekers.

Verder is er sinds medio 2010 een kentering zichtbaar in het aantal werknemers dat van baan wil wisselen. Dat aantal lag de afgelopen jaren op een zeer laag niveau. ,,Als deze carrousel gaat draaien, is een toename van het aantal vacatures aanstaande.” Sectoren waar sprake is van groei zijn overigens de industrie, handel, energie en telecom. Daarbij is industrie de grootste groeier met 15 procent. Forse krimpsectoren zijn de zorg (min 38 procent) en overheid (min 21 procent).

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.