‘KPN snijdt personeel mobiele divisie weg’

1

Telecomreus KPN zet het mes in zijn consumentenactiviteiten.

Dat schrijft De Telegraaf dinsdag. Personeel van KPN Consumer Mobile rekent volgens de krant op een forse ontslagronde, terwijl KPN zegt het exacte aantal banen dat verdwijnt nog niet te kennen.

Een woordvoerder van KPN gaf dinsdag aan dat het banenverlies een onderdeel is van de eerder aangekondigde reorganisatie. Daarbij verdwijnen tot eind 2013 in totaal 4000 tot 5000 banen bij het telecombedrijf .

,,Ons marktaandeel in de mobiele markt voor consumenten staat onder druk", schreef directielid Jesper Eriksen in dat verband in een interne memo die De Telegraaf heeft ingezien. ,,Op dit moment zijn, in vergelijking met onze concurrenten, onze operationele kosten te hoog en is de snelheid waarmee we ons aanpassen aan en anticiperen op de markt te laag. We bevinden ons als KPN en Consumer Mobile dus in een cruciale fase.’’

KPN verwacht betrokken werknemers in de komende maanden op de hoogte te kunnen stellen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Het is een schande en maar bezuinigen totdat alle mensen op straat staan en aan de bedelstaf raken