Korting kinderopvang jaagt slechts 7000 mensen van arbeidsmarkt

0

Volgens CPB is het effect van de bezuinigingen in de kinderopvang op arbeidsparticipatie beperkt. Slechts 7000 mensen zullen stoppen met werken, meldt het Financieele Dagblad.

Dit heeft het Centraal Planbureau (CPB) becijferd op basis van de plannen die minister Henk Kamp van Sociale Zaken maandag heeft gepresenteerd. Zij die stoppen doen dat met name vanwege de korting op de toeslag voor kinderopvang.

Anderhalf miljard
Minister Kamp bezuinigt de komende jaren 1,5 miljard euro op de diverse kindregelingen. Kamp, die nu drie van de twaalf (fiscale) kindregelingen schrapt, wil er later dit jaar nog vijf afschaffen zodat er vier overblijven, aldus het FD.

Effect
Om het effect op de arbeidsparticipatie te beperken, heeft Kamp geprobeerd de laagste inkomens te ontzien. Zij krijgen nu 95% van hun kosten voor kinderopvang vergoed en dat blijft ook de komende jaren boven de 90%.

Kamp verwacht op hoofdlijnen op een meerderheid te kunnen rekenen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.