Kamp spreekt Poolse collega over uitzetting werkloze Polen

3

Maandag heeft minister Kamp van Sociale Zaken in Brussel gesproken met een Poolse collega over het uitzetten van werkloze Polen uit Nederland.

Dit gesprek was een poging van Minister Kamp om de onrust bij de Poolse regering weg te nemen over zijn plan om werkloze Polen uit te zetten. De bewindsman sprak met een Poolse collega in Brussel in de marge van een vergadering van de ministers van Sociale Zaken.

Poolse bewindslieden reageerden onlangs verbolgen op uitlatingen van Kamp, die aankondigde dat hij Polen wil terugsturen die dak- of werkloos zijn en/of voor overlast zorgen. Europees Commissaris Viviane Reding (Justitie) maande Nederland zich aan de Europese afspraken te houden.

Volgens Kamp had hij in Brussel een ,,positief gesprek” met zijn collega. De Nederlandse minister maakte duidelijk dat elk geval individueel wordt bekeken. Ook verzekerde hij zijn collega dat het niet om een aparte behandeling van Polen gaat.

Lees ook:
> Arbeidsmigranten zorgen voor drankoverlast
> Meerderheid Polen vertrekt uit Nederland

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Hm, maar ik blijf me toch afvragen of wij als Nederlanders ook naar Polen (of welk ander land dan ook) kunnen afreizen om daar vervolgens aanspraak te gaan maken op een uitkering, gratis zorg en woonruimte?

  2. I@ heeft gewoon een punt dus zo kortzichtig is die reactie helemaal niet. De problemen nemen in rap tempo toe. Lieden uit het voormalige Oostblok (en dus ook uit Polen) zijn onevenredig sterk vertegenwoordigd als het gaat om orderverstoring, openbare dronkenschap, dronken achter het stuur, onverzekerd rondrijden en allerlei vormen van criminaliteit. Door dat allemaal over ons heen te laten gaan creeren we zelf onze problemen van de toekomst.