Kamer akkoord met langer tijdelijk contract

1

Een meerderheid van de Tweede Kamer, inclusief de PvdA, heeft dinsdag ingestemd met het plan om gedurende economische crisis toe te staan dat jongeren langer met een tijdelijk contract werken.

De PvdA diende vorige week nog een wijzigingsvoorstel in om dat plan te beperken. De regeringspartij trok dat amendement dinsdag in.

Op basis van een motie van VVD-leider Mark Rutte wordt het in principe tot 2012 voor werkgevers mogelijk om jongeren tot 27 jaar langer een flexcontract te geven dan nu is toegestaan. Het idee is om bazen tijdens de crisis te verleiden jongeren die vaak een tijdelijke aanstelling hebben, langer in dienst te houden.

De PvdA wilde misbruik tegengaan door werkgevers te verplichten een ontslagvergoeding te betalen, als ze na het langer tijdelijk contract de jonge werknemers alsnog op straat zetten. Het PvdA-amendement kon niet rekenen op een meerderheid. Alleen oppositiepartij SP die tegen ruimere inzet van flexcontracten is, steunde het voorstel van de sociaaldemocraten

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. wagenmakers op

    Wanneer is deze wet erdoor?? gaat dat nu de komende weken nog gebeuren?