‘Kabinetsplan arbeidsmarkt is kostenpost’

1

De kabinetsplannen om de onderkant van de arbeidsmarkt te reorganiseren leveren geen bezuiniging op, maar betekenen juist een kostenpost van 750 miljoen euro.

Dat stelt FNV woensdag op basis van een onderzoek dat de vakcentrale door bureau Epsilon Research liet uitvoeren.

Onder de nieuwe regeling moeten verschillende voorzieningen komen te vallen zoals de bijstand, sociale werkplaatsen en de Wajong voor mensen die van jongs af aan gehandicapt zijn. Het kabinet wil zo geld besparen en meer mensen met een beperking aan een ‘gewone’ baan helpen.

Volgens de onderzoekers maken Wajongers in de nieuwe situatie helemaal niet meer kans op een baan. Ook stijgen de uitvoeringskosten fors. Dat komt vooral doordat de Wajong onder gemeenten komt te vallen in plaats van het UWV. ,,Gemeenten zullen ook allemaal apart een uitvoeringsbeleid maken en daarbij opnieuw het wiel moeten uitvinden. Dat leidt tot wel 420 regelingen in plaats van één”, aldus FNV.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Zo jammer dat de overheid onverschilligheid in de samenleving bevordert. Geld boven mensen. Dat is duidelijk met dit zooitje dat zegt ergens verstand van te hebben.