Kabinet vraagt SER advies over toekomst ambachten

0

Het kabinet heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) gevraagd te adviseren op welke wijze ambachtssectoren aantrekkelijk kunnen blijven voor jongeren.

De kleine ambachtssectoren kampen met vergrijzing. Ervaren vakmensen verlaten het abacht terwijl weinig jongeren kiezen voor een toekomst in het ambacht.

Daarnaast wil het kabinet advies over de wijze waarop de sectoren zich moeten organiseren met het oog op de voorziene opheffing van het Hoofdbedrijfschap Ambachten, dat onder meer de scholingsactiviteiten voor sectoren als schoenmakers, edelsmeden en rietdekkers financiert.

De ministerraad heeft op voorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met de adviesaanvraag. Er zijn ongeveer 250.000 ambachtelijke bedrijven. Zij vormen een onmisbaar deel van de Nederlandse economie. Het kabinet vraagt de SER te adviseren over een koers voor de toekomst voor deze kleinschalige werkgelegenheid die gebouwd is op vakmanschap.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.