Jongerius wil minimumloon in alle EU-landen

1

De FNV en haar Duitse evenknie DGB willen de sociale regels voor Europa op de kaart zetten.

Wanneer de EU-lidstaten hun economisch beleid meer op elkaar gaan afstemmen, moeten ook de sociale minimumvoorwaarden duidelijk zijn. FNV en DGB willen daarin het voortouw nemen.

Dat zei FNV-voorzitter Agnes Jongerius zondag. Volgende week komt zij samen met haar Duitse collega met een lijst voorwaarden waaraan de EU zou moeten voldoen. Zeker als de Europese economieën meer zouden integreren, waardoor meer macht in Brussel kan komen te liggen, moeten de rechten van werknemers in Europa gewaarborgd zijn.

De FNV-voorzitter denkt onder meer aan invoering van een minimumloon in alle Europese landen. Een land als Duitsland kent dat bijvoorbeeld niet.

Jongerius drong vorige week samen met werkgeversvoorman Bernard Wientjes al aan op een daadkrachtig optreden van de EU in de schuldencrisis.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. schaduwfractielid op

    Agnes, ik hoop toch niet om de regering tegemoet te treden door een algemeen europees minimumloon te introduceren, om zo de aow problematiek te omzeilen. Want dat gaat de bond veel klanten kosten.