Jongerius wil bezuinigingsdrift inperken

1

Vakcentrale FNV roept het kabinet op de ,,bezuinigingsdrift in te perken”, om zo het vertrouwen in de economie te laten groeien.

Dat schrijft FNV-voorzitter Agnes Jongerius dinsdag in een brief aan premier Mark Rutte.

Jongerius vindt dat het kabinet zich in de nieuwe begroting, die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd, sterk moet maken voor koopkrachtbehoud.

De FNV vindt dat Rutte met name de ,,veel te harde maatregelen in de zorg, kinderopvang en sociale zekerheid” moet terugdraaien. Als dat niet gebeurt, dreigt ,,een slagveld met forse aanslagen op de kwaliteit van de samenleving en op de koopkracht van werknemers, zzp-ers, ouderen en uitkeringsgerechtigden, met name bij de lagere en middeninkomens.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Agnes Jongeruis wil dat er minder bezuinigd gaat worden, hoor wie het zegt! Ze komt zogenaamd op voor de mensen die getroffen worden. Diezelfde Agnes Jongeruis heeft geen vertrouwen meer van de grootste bonden en die dame heeft meegewerkt aan het bezuinigen op de WW. Nu slechts nog met de zege van Agnes 1,5 jaar uitkering en dan richting bijstand.
    Van de pensioenen een Casinosysteem gemaakt en die dame wilt zich inzetten tegen de bezuinigingen!
    Ze had gehoopt bij de vorige verkiezingen beloond te worden door de PvdA en als minister in het kabinet te gaan zitten, daar had ze heel veel voor over en verkocht o.a. de principes van de werkeloosheid uitkeringsduur.
    Dit zijn nu de geloofwaardige mensen van deze tijd, ze kan beter opstappen, want de draagkracht vanuit de leden van haar eigen vakbond wordt steeds kleiner.
    Maar mensen belust naar een machtspositie laten zich nergens door stoppen.