John de Wolf boegbeeld voor werkzoekende 50-plussers

1

Oud-profvoetballer John de Wolf wordt het boegbeeld voor de werkzoekende vijftigplusser. De 53-jarige De Wolf gaat deze groep werkzoekenden adviseren, activeren en ondersteunen. Ook gaat hij werkgevers wijzen op de waarde van vijftigplussers op de werkvloer.

Dat schrijft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer.

Schouderklopje uitdelen

Het boegbeeld moet een gezicht geven aan de aanpak om de 50-plusser wendbaarder te maken op de arbeidsmarkt en ervoor te zorgen dat werkgevers de werkzoekende 50-plussers een eerlijke kans geven. In zijn brief omschrijft minister Asscher De Wolf als iemand die duidelijk is, actie onderneemt en staat voor daadkracht. ‘Iemand die werkgevers, werknemers en werkzoekenden streng kan toespreken als het moet, maar ook een schouderklopje uit kan delen. Juist de kwaliteiten die nodig zijn om een boegbeeld te zijn voor de mensen die het nodig hebben’, aldus Asscher.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) wil samen met werkgevers en werknemers concrete maatregelen afspreken waardoor meer langdurig werkloze ouderen aan de slag kunnen. Lees meer >>

Opdracht wordt nog uitgewerkt

De Wolf zal minimaal 6 uur per week optreden als boegbeeld. Wat zijn opdracht precies zal worden moet nog worden uitgewerkt in het actieplan aanpak werkloosheid onder 50-plussers dat dit voorjaar bekend wordt gemaakt.

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.

1 reactie

  1. Wilga Janssen op

    Chapeau voor Asscher en De Wolf. Ben wel benieuwd naar het concrete actieplan…. Want hoe raken werkgevers weer geïnteresseerd in 50++? Hoe kom jeecht af van de stereotypen die rondwaren in het land..