‘Jobhoppen neemt weer een vlucht in 2011’

0

Hoogopgeleiden zien meer kansen op de arbeidsmarkt dan in voorgaande jaren. Het jobhoppen gaat een vlucht nemen, stelt Intermediair op basis van onderzoek.

Na onderzoek onder 3.328 hoogopgeleiden voorspelt Intermediair dat het jobhoppen gaat in 2011 aanzienlijk gaat toenemen.

Arbeidsmobiliteit
Sinds 2005 is de arbeidsmobiliteit nog niet zo hoog geweest als nu. Een vijfde van de hoogopgeleiden denkt binnen nu en een half jaar van werkgever te veranderen, en een derde binnen nu en een jaar, aldus het blad.

Optimisme
Een opmerkelijk uitkomst is dat er de afgelopen 5 jaar niet zo weinig pessimisme over de arbeidsmarkt geweest is als nu: slechts 4 procent denkt dat de arbeidsmarkt komend jaar verslechtert.

Werknemer-gedrevenmarkt
Alex Beishuizen, hoofdredacteur Intermediair: “Het optimisme op de arbeidsmarkt keert terug. De baanzekerheid neemt toe, meer hoogopgeleide werknemers durven weer rond te kijken en zelfs een overstap te maken. De enigszins verslapte aandacht voor personeel gaat weer prioriteit krijgen. Werknemers krijgen het weer meer voor het zeggen.”

Allochtone hoogopgeleiden
Niet iedereen is positief gestemd. Hoogopgeleide allochtonen zijn vaak eerder pessimistisch. Van hen beoordeelt 41 procent de huidige arbeidsmarkt als (zeer) ongunstig. Wat bij allochtone hoogopgeleiden opvalt is dat zij in een nieuwe werkgever andere aspecten zoeken. Zo telt de eigen ontwikkeling zwaarder dan bij autochtone hoogopgeleiden, terwijl ze minder geïnteresseerd zijn in sfeer en een goede work-life balance.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat allochtone hoogopgeleiden niet alleen minder verdienen dan hun autochtone evenknie, maar dat ze ook minder salarisverwachtingen hebben: 55 procent vindt een salaris van meer dan 45 duizend bruto passend bij een volgende functie, tegen 64 procent van de autochtonen.

Top-5 arbeidswensen allochtone en autochtone hoogopgeleiden

Allochtonen Autochtonen
1. goede doorgroeimogelijkheden (43%)  1. afwisselend werk (41%)
2. een goede balans tussen werk en vrije tijd (36%) 2. een goede balans tussen werk en vrije tijd (39%)
3. afwisselend werk (35%)  3. goede doorgroeimogelijkheden (37%)
4. goede opleidingsmogelijkheden (34%) 4. goede primaire arbeidsvoorwaarden (30%)
5. goede primaire arbeidsvoorwaarden (32%) 5. aansprekende bedrijfscultuur (30%)

Bron: Intermediair

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.