Jeugdwerkloosheid niet verholpen met Wet WIJ

0

Werkloze jongeren zijn niet geholpen met de Wet WIJ.

Dit vindt vakbond FNV Jong. De wet werd in 2009 ingevoerd en moet zorgen dat jongeren tot 27 jaar een opleiding volgen of aan het werk gaan. Uit onderzoek dat de vakbond dinsdag presenteerde blijkt dat nog geen 5 procent van de werkloze jongeren een leerwerkaanbod krijgt.

FNV Jong nam het onderzoek af onder vierduizend jongeren. De meerderheid weet niet wat te doen als zij werkloos raakt. De meesten blijken op hun spaargeld te teren of leven van een Wajong-uitkering.

Veel jongeren weten volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de gemeente weldegelijk te vinden om hulp te vragen bij het vinden van werk. Grote kritiekpunt aan de nieuwe wet is de administratieve rompslomp die hij met zich meebrengt. ,,Deze wet had helemaal niet opgetuigd hoeven worden”, zei een VNG-woordvoerster. Volgens haar waren jongeren in de oude situatie, toen de leerwerkregeling nog onder de Wet werk en bijstand viel, net zo goed uit.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.