Jeugdsalarissen omhoog in nieuwe HEMA cao

0

Afgelopen vrijdag zijn werkgevers en vakbonden tot een principeakkoord gekomen over twee nieuwe cao’s voor de HEMA.

De nieuwe CAO’s lopen van 1 februari 2011 tot en met 31 maart 2012. De salarissen worden in totaal met 1,9% verhoogd. Per 1 mei 2011 met 0,9% en per 1 september 2011 met 1%. Daarnaast worden per 1 juli 2011 de percentages van de staffel van de jeugdsalarissen met 2%-punt opgehoogd. Vorig jaar heeft HEMA dit ook gedaan. Daarmee worden de jeugdlonen geleidelijk aan extra opgehoogd.

HEMA heeft het afgelopen jaar veel aandacht besteed aan de toepassing van het arbeidscontractenstelsel. Dat is de CAO-regeling waarbij op basis van een jaarurenmodel medewerkers flexibel kunnen worden ingezet. Aanvullend daarop heeft HEMA nog eens aangegeven dat als na afloop van het contractjaar het aantal gerealiseerde uren van een medewerker lager is dan het overeengekomen aantal contracturen en er dus zogenaamde minuren zijn ontstaan, de bewijslast door wiens toedoen dit is ontstaan, bij HEMA ligt.

Meer cao berichten »

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Lees meer over:

Over Auteur

Redactie XpertHR Actueel

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

Reageer