Ingenieursbranche gebukt onder voortdurende crisis

1

De ingenieursbranche in Nederland gaat gebukt onder een voortdurende crisis. De sector kampt met omzetdalingen, verliezen en een dalende werkgelegenheid.

Dat blijkt uit onderzoek van de branchevereniging NLingenieurs, dat gisteren werd gepubliceerd.

Afnemende omzet
Volgens het kwartaalonderzoek verwacht 77 procent van de aangesloten advies- en ingenieursbureaus dat dit jaar winst wordt geboekt, tegen 83 procent aan het einde van het eerste kwartaal. Die lagere verwachting komt door de afnemende omzetten en tarieven die onder druk staan.

Omzet 2011 
In het afgelopen kwartaal zag 40 procent van de bedrijven de omzet dalen. Meer dan de helft van de bureaus denkt dat de omzet over heel 2011 lager zal uitkomen dan in 2010. Een kwartaal eerder had nog ruim een derde van de bedrijven die verwachting.

Personeelsbestand kleiner geworden 
Door de crisis is bij meer dan een kwart van de bedrijven het vaste personeelsbestand gedaald. Vooral bij de bureaus met meer dan 250 voltijdbanen is het aantal vaste werknemers afgenomen. De bedrijven verwachten dat die trend in het derde kwartaal doorzet.

 
 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie