ING schrapt banen

0

Bankconcern ING gaat in Nederland 2000 voltijdsbanen schrappen binnen het bedrijf, en nog eens 700 extern. Dat heeft het concern donderdag bekendgemaakt.

Met de reorganisatie wil het concern de kosten drukken en de resultaten opvijzelen. ,,De economisch-financiële omgeving is duidelijk verslechterd. Er is minder vraag naar bepaalde producten, zoals bijvoorbeeld hypotheken”, aldus een woordvoerder. Daarnaast kampt ING met strengere regels voor de bankensector waardoor er extra op de kosten gelet moet worden.

Volgens vakbond CNV gaat het om 1700 gedwongen ontslagen. ING bestrijdt dit. ,,Wij hebben een sociaal plan en we zullen zoveel mogelijk proberen om mensen te begeleiden van werk naar werk. Het is goed mogelijk dat er elders binnen de organisatie wel werk is”, aldus de woordvoerder. Circa 300 banen verdwijnen via natuurlijk verloop.

De banen verdwijnen voornamelijk op administratie-afdelingen. De externe functies die geschrapt worden zijn detacheerders die niet op de loonlijst staan, maar wel voor ING werken. De reorganisatie moet tegen eind 2013 zijn afgerond. Bij de bank in Nederland werken circa 19.000 mensen.

De maatregel moet vanaf 2014 een jaarlijkse kostenbesparing opleveren van ongeveer 300 miljoen euro.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.