‘In 5 weken 10.000 jongeren aan het werk’

0

Uitzendorganisatie Randstad en Mirjam Sterk, ambassadeur jeugdwerkloosheid, hebben een overeenkomst getekend waarin staat dat binnen vijf weken 10.000 jongeren aan een baan worden geholpen.

Sterk werd in april door het kabinet als ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid benoemd. Zij moet bij gemeenten en werkgevers aandringen op werkplekken voor werkloze jongeren.

De jeugdwerkloosheid bedraagt op dit moment 17 procent. Dat komt neer op 148.000 werkzoekende jongeren. ‘Juist nu na de vakantie komen jongeren die net hun diploma hebben gehaald, de arbeidsmarkt op,’ zegt Sterk. ‘Dit is het moment om de handen ineen te slaan. Ik ga graag samen met Randstad aan de slag. Er is maar één werkgever nodig voor een goede start. En goed voorbeeld doet goed volgen.’

Vorige week zei Chris Heutink, algemeen directeur van Randstad Nederland, in een interview met BNR Nieuwsradio dat het probleem al opgelost is als iedere werkgever in Nederland één jeugdwerkloze aan een baan helpt. Randstad gaat zich daarvoor inzetten.

Directeur arbeidsmarkt van Randstad Nederland Marjolein ten Hoonte noemt werk tegenover ANP ‘essentieel in het leven van een mens’. ‘We zien dat jongeren vooral geholpen moeten worden aan een eerste baan. Vervolgens vinden ze hun weg zelf vaak wel.’

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.