ILO: 4,5 miljoen banen in eurozone bedreigd

0

De werkloosheid in de eurozone dreigt de komende jaren enorm toe te nemen als een adequate aanpak uitblijft.

De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) van de Verenigde Naties waarschuwt dat 4,5 miljoen banen mogelijk op de tocht komen te staan.

Volgens de ILO is ,,een groeistrategie met banen als speerpunt” noodzakelijk om een drastisch oplopende werkloosheid te voorkomen. Volgens de laatste cijfers van de ILO zijn in de eurozone 17,4 miljoen mensen werkloos.

De organisatie neemt in een rapport stelling tegen bezuinigingsmaatregelen die de bevolking hard treffen. Volgens de opstellers moeten aandeelhouders een groter deel van de pijn dragen.

In de aanbevelingen noemt de ILO het noodzakelijk om de jeugdwerkloosheid aan te pakken. De organisatie pleit ervoor om structuurfondsen van de EU te gebruiken om banen te creëren en de Europese Investeringsbank aan het werk te zetten.

Volgens het rapport had het banenverlies in de eurozone erger kunnen zijn. Bedrijven hebben hun personeel veelal in dienst gehouden in de hoop dat de economie aantrekt. Als die verwachting niet uitkomt zullen alsnog ontslagen vallen, waarschuwt de ILO.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.