Hulp bij vinden baan voor jonggehandicapten

0

Jonggehandicapten die een Wajonguitkering hebben, kunnen vanaf 1 januari volgend jaar hulp krijgen bij het vinden van een baan. Ze moeten dan overstappen van de oude naar de nieuwe Wajongregeling.

Staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken heeft dat vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven. Hij komt tegemoet aan de wens van de Kamer om de nieuwe Wajongregeling ook open te stellen voor personen die al onder de oude vallen.

De nieuwe Wajong is van kracht sinds 1 januari 2010. Deze regeling geeft jonggehandicapten recht op hulp van uitkeringsinstantie UWV om werk te vinden. In de oude Wajong was dat niet het geval. Daarin stond de uitkering voorop.

Hoeveel Wajongers gebruik zullen maken van de mogelijkheid om vrijwillig over te stappen van de oude op de nieuwe regeling, is moeilijk te voorspellen, schrijft De Krom. Voor de overstapregeling is een bedrag van 6 miljoen euro beschikbaar.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.