HTM personeel maakt zich zorgen over naderende aanbesteding

1

De chauffeurs van het Haagse vervoersbedrijf HTM zijn ongerust over de aanbesteding van het busvervoer in Den Haag.

Ze vrezen dat de kwaliteit van het vervoer achteruit zal gaan en dat klanten daar de dupe van worden.

Eind dit jaar verloopt de concessie van HTM. Dit betekent dat er een nieuw vervoerscontract moet worden opgesteld door het stadsgewest Haaglanden. Dit kan op twee manieren: ‘onderhands’, waarbij HTM automatisch het contract krijgt, of openbaar, waarbij ook andere vervoerders kunnen bieden op de concessie. De Haagse gemeenteraad moet zich nog uitspreken over de aanbesteding.

Mocht er een openbare aanbesteding komen, dan moet HTM concurreren met andere bieders. Het personeel is bang dat er dan hard gesneden gaat worden in de kosten en dus in de kwaliteit van het vervoer, om zo de goedkoopste te kunnen zijn. Zo zouden extra bussen verdwijnen die als reserve klaarstaan. Ook vrezen ze voor slechtere arbeidsomstandigheden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Dat personeel bang is is logisch. Wat de gemeenteraad moet doen is in haar eisenpakket neerleggen dat de intekenende partijen een zichtbare en tastbaar referentielijst toevoegen. Prijs maakt niet uit, kwaliteit wel. Het was een verademing dat connexion verdween en Veolia in de regio Haaglanden kwam. Al was het alleen al de mentaliteitsverandering van de chauffeur. Klant is koning voor een goed product.