HR vacatures blijven stabiel

0

Het online vacatureaanbod in de HR-sector bleef het afgelopen jaar stabiel. Dit in tegenstelling tot andere sectoren waar grote schommelingen in het aanbod waren.

De index voor HR-vacatures daalde de afgelopen 12 maanden met 1 punt maar licht volgens de Monster Employment Index, een maandelijkse barometer van de online-arbeidsmarkt.

Algehele index
De algehele index nam in vergelijking met vorig jaar met 17 punten af. De vraag naar personeel in de HR-sector is al langere tijd stabiel. Sinds januari 2010 stond het aanbod niet lager dan 46 punten en niet hoger dan 50 punten. Vorige maand daalde het vacatureaanbod licht met 1 punt. In de gezondheidszorg steeg het aanbod met 19 punten het meest. In de transport & logistiek sector (+6), de agrarische sector (+6) en de engineering sector (+4) steeg het aanbod ook. Het vacatureaanbod daalde in het onderwijs met 9 punten het meest. De Index nam ook in de horeca & toerisme sector (-6) af.

HR in de gezondheidszorg
Vergeleken met 12 maanden geleden nam het aanbod enkel in de gezondheidszorg (+4) toe, waar de vraag naar personeel in alle overige sectoren daalde. De Index nam in de publieke sector (-45) het sterkst af, gevolgd door de horeca & toerisme sector (-37), de transport & logistiek sector (-29) en de sales sector (-23). In de overige sectoren daalde het aanbod minder sterk.

Vacaturestijging Drenthe en Friesland
In juli steeg het vacatureaanbod in alle sectoren in 8 van de 12 provincies. In Drenthe en Friesland steeg het aanbod met 7 punten het sterkst.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.