‘HR moet de regie over inhuur terugwinnen’

4

Hans van der Steen, directeur arbeidsvoorwaardenbeleid van AWVN, vindt dat HR zich meer moet bemoeien met de inhuur van flexibele krachten. ‘Als je de inhuur van flexibele krachten aan de afdeling Inkoop overlaat, wordt er alleen maar naar de kosten gekeken’, aldus Van der Steen.

Dit vertelt Van der Steen in Praktijkblad Ondernemingsraad.

Van der Steen is van mening dat wanneer de afdeling HR de regie krijgt over de inhuur van flexkrachten, dat er dan een sociaal beleid voor hen kan worden uitgewerkt. Een sociaal beleid voor flexwerkers is volgens Van der Steen een goede ontwikkeling: ‘HR-beleid moet zich uitstrekken tot iedereen die arbeid verricht voor het bedrijf. Dat is uiteindelijk goed voor de continuïteit van de onderneming.’

Praat mee over de flexibele schil op Twitter. Gebruik hashtag: #flexmaand.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

 1. Sybren van der Schaar op

  Mijn voorkeur gaat uit dat de selectie van flexibele krachten door de verantwoordelijke leidinggevende wordt uitgevoerd. Geef hem/haar de tools (bv TMA) waarmee snel inzicht wordt verkregen of de potenti?le flexibele kracht geschikt is voor de opdracht.

  HR staat vaak te ver van de praktijk om een goede inschatting te kunnen maken is mijn ervaring. De leidinggevende kent zijn afdeling het beste en is ook verantwoordelijk voor het eindresultaat. Geef hem/haar de juiste tools om een goede selectie te kunnen te kunnen maken. Dat scheelt in de communicatie en reduceert de risico’s op een verkeerde keus.

 2. Michel den Daas, Pienk Office Professionals op

  De regie moet z?ker bij HR liggen, het gaat om Human Resources!
  Uiteraard is het directe contact met de leidinggevende van de afdeling waar de vacature is, ook van groot belang.Met deze Manager moet het profiel goed besproken worden! Alleen dan kan het bureau kandidaten leveren die het verschil maken!

 3. Ivo Borggreve op

  Ik sluit mij aan bij Sybren, leg dit in de lijn en laat Hr ondersteunen waar nodig. Door onnodig beleid wordt iets eenvoudigs nodeloos complex.

 4. Franziska, PA Online Secretaressepool op

  Ook wij zijn het eens met deze stelling.

  Hoewel iedereen in deze tijd ”op de kleintjes let’, kan goedkoop toch zeker duurkoop betekenen wanneer HR niet het voortouw neemt.

  HR is tenslotte DE partij om voor de gewenste diversiteit in leeftijd, ervaring, cultuur etc. en daarmee de balans in een organisatie te zorgen.
  Laat de HR Managers en HR medewerkers dan ook s.v.p. doen waarvoor ze zijn aangenomen.