HR gaat niet sneller een vast contract sluiten

0

De helft van de HR-professionals verwacht niet sneller een vast contract aan te bieden door de maatregelen van Rutte III, zo blijkt uit een poll. Wel denkt een grote groep van de stemmers dat de aangekondigde maatregelen een positieve impuls kunnen geven.

Dat blijkt uit een poll waarop HR-professionals konden stemmen tijdens het HR Journaal. Ruim 150 kijkers van dit maandelijkse journaal reageerden op de vraag: gaan de maatregelen van Rutte III ertoe leiden dat er binnen jouw organisatie sneller vaste arbeidscontracten worden aangeboden?

45 procent van de stemmers beantwoordt de vraag met ‘nee’. Iets meer dan de helft (52 procent) wil het nog even aankijken, maar verwacht wel dat de maatregelen een positieve impuls gaan geven. Slechts 3 procent van de stemmers verwacht sneller vaste arbeidscontracten te sluiten door de maatregelen.

Hervorming van de arbeidsmarkt

Deze week kondigden de VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hun plannen aan voor Rutte III met daarin grote hervormingen voor de arbeidsmarkt. Zo wordt het ontslagrecht versoepeld en de transitievergoeding aangepast. ‘De WWZ heeft er toe geleid dat ontslag ook in situaties waar dat redelijkerwijze aan de orde is, onnodig wordt bemoeilijkt. Dat maakt werkgevers extra huiverig om contracten voor onbepaalde tijd aan te bieden’, schrijven de coalitiepartners in het regeerakkoord.

Meer weten over het regeerakkoord?

Over het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ van Rutte III is afgelopen dagen al veel gezegd en geschreven. Maar wat is nou écht van belang voor u als HR-professional? Onze arbeidsrechtjurist Edith van Schie heeft het regeerakkoord uitgeplozen en zet de belangrijkste punten op een rij in deze whitepaper. Dat scheelt u weer tijd om het 70 pagina’s tellende regeerakkoord door te spitten.

 

 

Download de whitepaper
Lees meer over:

Over Auteur