Honderden schoonmakers leggen werk neer

0

Ruim achthonderd schoonmakers hebben dinsdag het werk neergelegd. Op Schiphol voeren zij actie voor meer respect en een betere cao.

 ‘Schoon genoeg’ staat op de borden die een groep Amsterdamse schoonmakers op de luchthaven vasthoudt.,,Het werk wordt steeds zwaarder, terwijl er bijna niets tegenover staat”, zei een actievoerder.

Reizigers merken niets van de manifestatie. De stakers staan op een parkeerplaats vlakbij het hoofdgebouw van Schiphol Group.

Vakbond FNV Bondgenoten voert al maanden actie voor een betere cao. De afgelopen weken legden ook veel poetsers en boeners van treinen en van kantoorpanden zoals van uitkeringsinstantie UWV het werk al neer. Dinsdag sloten schoonmakers van onder meer het ministerie van Buitenlandse Zaken en van kazernegebouwen van Defensie zich bij de actie aan.

De demonstranten eisen meer loon, reisvergoeding en opleidingsmogelijkheden. ,,En respect”, zei een van de actievoerders. ,,Ik mag in de pauze niet in de bedrijfskantine eten. Dat soort intimidatie van managers moet ophouden.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.