Het Nieuwe Werken en de strijd om talent

2

Werken waar en wanneer je wilt: dat is Het Nieuwe Werken (HNW). Door de inzet van internet, laptops, iPads en ‘smartphones’ is het niet nodig collega’s iedere dag persoonlijk te ontmoeten. Medewerkers kunnen zelf bepalen waar en wanneer zij werken.

Zo bereikt u dat zij flexibeler zijn en geen tijd in de file verdoen, en dat u een stuk aantrekkelijker wordt als werkgever. Als de economie verder aantrekt, zullen goede arbeidskrachten nog steeds graag bij u aan de slag gaan.

De crisis voorbij
Veel HR-managers kunnen het zich waarschijnlijk nauwelijks voorstellen, maar over een paar jaar wordt het erg moeilijk geschikt personeel te vinden. Dat heeft deels te maken met de aantrekkende economie, maar ook voor een belangrijk deel met de ontgroening en vergrijzing van de Nederlandse bevolking.

Kieskeuriger
Binnen nu en 3 jaar zullen bijna 700 duizend mensen de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Tegelijkertijd zijn er minder jonge mensen beschikbaar voor werk. Wanneer de economie daadwerkelijk aantrekt, is de verwachting dat de arbeidsmarkt snel overspannen zal zijn. Kandidaten zullen weer kieskeuriger worden en starters zullen andere eisen aan hun baan en werkgever stellen dan de generaties voor hen.

Starters op de arbeidsmarkt
Jonge mensen die voor het eerst aan het werk gaan, zijn opgegroeid met pc’s en internet. Zij hebben hun smartphone altijd onder handbereik, zijn nieuwsgierig, goed geïnformeerd én continu online. Niet alleen om te pingen en te hyven, maar ook om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. Deze starters zijn breed en goed opgeleid. Zij hebben hoge verwachtingen van werkgevers. Milieu, integriteit en ontwikkelingsmogelijkheden vinden zij belangrijk.

(advertentie)

 

Word nog aantrekkelijker
In de strijd om talent is Het Nieuwe Werken een belangrijk ‘wapen’. Werken waar en wanneer je wil met de inzet van alle mogelijkheden die ICT biedt. Bijvoorbeeld thuis in plaats van op de zaak. Dat het werk af komt, is in veel bedrijven immers belangrijker dan waar het precies wordt gedaan. Als u straks nog veelbelovende starters wilt werven, is het nu van belang Het Nieuwe Werken mogelijk te gaan maken.

Ervaren werknemers
Bij krapte op de arbeidsmarkt zullen natuurlijk ook de ervaren werknemers kritischer worden. Zij willen eveneens gebruik gaan maken van de mogelijkheden die Het Nieuwe Werken biedt. De toegenomen flexibiliteit kan ouders met jonge kinderen immers veel stress besparen, dus zullen zij de voorkeur geven aan werkgevers die ‘aan Het Nieuwe Werken doen’.

HR is leuk
Het doel van HR is de juiste man/vrouw, op het juiste moment, op de juiste plaats tegen aanvaardbare kosten. Daarom moet HR juist nu initiatief nemen en zorgen dat de organisatie aantrekkelijk is voor werknemers die, als de economie weer opbloeit, uit diverse banen kunnen kiezen. Dat moment komt sneller dan u denkt. En mocht een economische opleving binnen uw organisatie nog even op zich laten wachten, dan hebt u het werken binnen uw organisatie in ieder geval nu al leuker gemaakt.

Jochem Dijs, marketing manager DBS

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. “Werken waar en wanneer je maar wilt” klinkt als een wens van een onvolwassene. Ontzettend onpraktisch voor al die collegas die zomaar even willen kunnen langslopen.
    Wil je graag “werken waar en wanneer je wilt”? : word freelancer. Maar de zekerheid van een vaste baan gecombineerd met de vrijheid van een freelancer bieden, ik zie het de gemiddelde manager niet van harte omarmen. Begrijpelijk.

  2. Nico van Tongeren op

    Even een reactie op Harm H. vanachter mijn pc thuis en lekker comfy in mijn ochtendjas ?n in vast dienstverband: je maakt maar weer eens duidelijk dat nog niet iedereen toe is aan het nieuwe werken. HNW is natuurlijk niet alleen vrijheid, blijheid. Zoals Jeroen Riemeijer het zo mooi omschrijft in zijn column ‘Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn personeel’: cruciaal is dat er heldere en meetbare afspraken worden gemaakt over werktijd op kantoor, deelname aan vergaderingen, prestatie, beschikbaarheid en leveren.