‘Herstel bouwsector verder weg dan ooit’

1

Nog eens 600 kleine en middelgrote bedrijven in de bouw gaan in de laatste 4 maanden van dit jaar failliet en opnieuw raken enkele duizenden werknemers hun baan kwijt.

Daarvoor heeft Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra maandag gewaarschuwd.

Een strenge vorst aan het eind van het jaar kan deze situatie volgens de koepelorganisatie nog verder verslechteren. In de eerste helft van het jaar gingen ongeveer 800 mkb-bedrijven in de bouw op de fles.

,,Het kabinet-Rutte is ernstig tekortgeschoten om de problemen in de bouw- en infrasector, die veel verder gaan dan de kredietcrisis, te beslechten. Er voltrekt zich een groot drama in de sector en de kwaliteit van bouwwerken staat op het spel”, aldus de aannemersfederatie.

Het tijd kan volgens de organisatie alleen worden gekeerd, als er op korte termijn ,,een stevige, samenhangende visie en investeringsagenda komen voor en met de bouwsector.” De federatie deelt maandag pamfletten uit aan de politiek om haar actiepunten uiteen te zetten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Henk v Blitterswijk op

    …alweer een bericht dat het kabinet Rutte ernstig tekort is geschoten….!
    Dit kabinet haalt alleen maar het gelijk voor wat betreft Europa in het hoofd…cadeautjes aan de stemmers geven we wel vlak voor de verkiezingen en dan gaan we gewoon weer verder met Europa…
    We worden gewoon verschrikkelijk gepakt door deze club en Nederland gaat naar de afgrond omdat “de heren” alleen maar aan Europa en aan hun eigen zeteltje denken…

    ? 1000…!? Deel het op in moten en ga bij de ingang van de voedselbank staan…dan ben je goed bezig!!