HBO ers weer gewild op de arbeidsmarkt

0

Slimme hbo’ ers zijn weer gewild op de arbeidsmarkt. Ook kunnen hbo’ ers weer makkelijker carrière maken en zal de vraag naar HR professionals gaan toenemen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Global Salary Survey van het wervingsadviesbureau Robert Walters.

Voor hbo’ers liggen er onder andere kansen in logistiek en IT, marketing, finance, sales en marketing. De voornaamste reden voor de verschuiving is de ruimte op de arbeidsmarkt. Het aantal banen is met 13% toegenomen en er is meer vertrouwen bij werknemers in het eigen kunnen.

Volgens Rob Vermaak, Managing Director Benelux van Robert Walters helpt de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt ook bij het carrière maken omdat hbo’er weer solliciteren en een stap omhoog maken. ‘Bedrijven hadden de afgelopen jaren de ‘luxe’ om horizontale stappers te rekruteren, dus precies het juiste opleidingsniveau, ervaring en salaris. Nu moet je als bedrijf juist mensen aannemen op potentie en niet alleen op skills.’

Volgens de Global Salary Survey moeten Nederlandse bedrijven wel zwaarder inzetten op studie en ontwikkeling, de werk-privébalans en flexibiliteit om talentvolle werknemers binnen te halen en te behouden. Als direct gevolg hiervan zal de vraag naar HR-professionals die het recruitmentproces kunnen versterken de komende jaren een vlucht nemen.

Bron: Robert Walters

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.