Handige apps om goedkoper te rijden

0

Reizen is duur, maar soms moet je wel met de auto om van A naar B te komen. Gelukkig leven we in het digitale tijdperk.

Deze apps maken het reizen makkelijker en goedkoper. Ze stemmen zich af op jouw behoeftes, waardoor je een advies op maat krijgt.

Fueless

De app helpt automobilisten om tijdens het rijden brandstof te besparen. Je kunt tot 180 euro per jaar besparen! Fueless geeft tips en laat gebruikers horen en zien hoe ze zuiniger kunnen rijden. De App is een initiatief van DriveGain, samen met Ecofys.  Fueless is ontwikkeld in het kader van Het Nieuwe Rijden, een programma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. De app is gratis te downloaden.

DirectLease Tankservice
Wat zoek jij in een tankstation? Je kunt al jouw behoeftes invoeren in deze app. Er zit een merkenfilter in en je kunt aangeven of je ook een wasstraat zoekt of graag een vers broodje wilt kopen. Ook wordt aangegeven welke tankstations in de buurt het goedkoopst zijn. De app is gratis te downloaden.

Goedkoop Tanken
Deze app doet precies wat de naam voorspelt: het geeft jou, aan de hand van jouw locatie, een lijstje met tankstations en de prijs van een door jou geselecteerde brandstof. Met Google Maps kun je vervolgens naar het goedkoopste tankstation rijden.

Auto Care Free – Onderhoud en Brandstof Logboek
Goedkoop rijden doe je niet alleen met goedkopere benzine. Als je auto in goede staat verkeert, ben je uiteindelijk ook minder geld kwijt. Deze app geeft precies aan wanneer je je koelvloeistof of olie moet bijvullen en wanneer het tijd is om het luchtfilter en banden te vervangen. Ook kun je aangeven hoe vaak je tankt, zodat de app je verbruik en de kosten per kilometer kan bijhouden.
Flitsmeister

Iedereen vindt het fijn om op bekeuringen te besparen. Met Flitsmeister krijg je altijd een melding wanneer je in de buurt van een flitspaal of mobiele flitser komt. Alle gebruikers van deze app helpen elkaar, door met een simpele tik op het scherm van je smartphone een melding te geven van locaties van mobiele flitsers.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.