GroenLinks wil wijkverpleegkundige terug

3

GroenLinks wil de komende jaren structureel 400 miljoen euro investeren in de zorg.

Met het geld kan meer personeel worden aangetrokken, als de instellingen tenminste kleinschaliger worden en zorg op maat gaan leveren.

Op die manier zouden in 2015 ongeveer 15.000 mensen aan de slag kunnen in de zorg waar de komende jaren een tekort aan personeel wordt voorzien, becijfert Tweede Kamerlid Jolande Sap (GroenLinks). Ze lanceert het plan om bijvoorbeeld de kleinschalige en thuisgebonden zorg te verdubbelen woensdag op de Dag voor de Verpleging. Op die dag worden verzorgenden en verpleegkundigen in het zonnetje gezet. Sap vindt dat weer echt aandacht moet kunnen worden gegeven aan cliënten en patiënten. ,,Wij willen de wijkverpleegkundige terug die de mensen uit de buurt kent en meer verantwoordelijkheid krijgt bij de zorg voor patiënten.”

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

 1. Lianne Polman op

  De WAZO-uitkering moet door de werkgever aangevraagd worden, omdat de werknemer op het moment dat de uitkering aangevraagd moet worden (2-4 weken voor het verlof) nog in dienst is.

 2. Dick Klinkhamer op

  WAZO Artikel 3:11
  1 De vrouwelijke werknemer of gelijkgestelde, die in aanmerking wenst te komen voor toekenning van een uitkering in verband met zwangerschap en bevalling doet de aanvraag daartoe door tussenkomst van de werkgever bij het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen uiterlijk twee weken voor de datum van ingang van het zwangerschapsverlof onderscheidenlijk de datum waarop zij het recht op uitkering wil laten ingaan. Bij die aanvraag wordt gemeld:
  a. de vermoedelijke datum van bevalling;
  b. de datum waarop het zwangerschapsverlof ingaat dan wel de datum waarop de gelijkgestelde het recht op uitkering wil laten ingaan.