Gratis reizen in kader AOW-acties

0

In Rotterdam en Den Haag kunnen reizigers woensdag tussen 10.00 en 14.00 gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

De vakbond Abvakabo FNV protesteert met deze publieksvriendelijke actie tegen het voornemen van het kabinet de AOW-leeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar.

De bond wil woensdag in Amsterdam en Utrecht soortgelijke acties houden tussen 10.00 en 15.30 uur, maar of dat doorgaat hangt af van de rechter. De openbaarvervoerbedrijven van die steden hebben namelijk een kort geding aangespannen tegen de plannen, zo heeft Abvakbo laten weten. Dat dient dinsdagochtend voor de rechtbank in Amsterdam.

Woensdag is in de Tweede Kamer een hoorzitting over de plannen met de AOW. Vertegenwoordigers van onder meer de werkgevers, vakbeweging en pensioensector kunnen daar hun mening geven over de plannen.

Op de dag van de hoorzitting voert de FNV ook actie op het Plein in Den Haag en de Abvakabo op het Beursplein in Amsterdam. Ook heeft de vakcentrale iedereen die het niet eens is met de verhoging van de AOW-leeftijd opgeroepen Kamerleden dat per e-mail te laten weten. Een meerderheid van de Kamer steunt de AOW-plannen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.