Gevangenispersoneel voert actie in Den Haag

0

Personeel van gevangenissen uit het hele land komt donderdag naar de Tweede Kamer om het debat bij te wonen over de bezuinigingen op het gevangeniswezen. Daarmee gaat een eerder aangekondigde staking van het personeel van de Grittenborgh-gevangenis in Hoogeveen niet door.

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) wil door 26 gevangenissen te sluiten circa 340 miljoen euro besparen. Daarbij zouden duizenden voltijdbanen verloren gaan. Tegen de plannen is veel verzet vanuit gemeenten en provincies, maar ook vanuit de Tweede Kamer klinken kritische geluiden. Zo zouden de bezuinigingsplannen geen geld opleveren, maar juist geld kosten omdat uitkeringen, subsidies en steunmaatregelen hoger zouden uitvallen.

De bonden spreken van desastreuze plannen. ‘De helft van de inrichtingen moet dicht en 3700 mensen verliezen hun baan. Dit is een kaalslag. Dat pikken de medewerkers niet. Zij komen op voor hun belangrijke werk en de veiligheid in de samenleving.’

ANP

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.