Gesprek bonden en V&D levert niets op

1

De gesprekken tussen de vakbonden en V&D hebben niks opgeleverd. FNV en CNV stoppen met onderhandelen en wachten op een vonnis van de rechter in het kort geding dat zij hadden aangespannen.

De bonden vinden dat het winstdelingsplan waarmee de warenhuisketen de loonsverlaging voor het personeel wilde verzachten, niet het ,,gevraagde perspectief” biedt.

Maandag verraste V&D de bonden in de rechtszaal met een voorstel om de werknemers mee te laten profiteren van de winst. De gevolgen van de salariskorting van 5,8 procent zouden zo kunnen worden beperkt.

Maar de bonden zien hier niets in. V&D draait namelijk al zeker twintig jaar met verlies, zei FNV-bestuurder Niels Suijker. ,,Dus wij zien niet dat de aandelen binnenkort iets voor de werknemers gaan opleveren. Zelfs als alles goed gaat lopen en er winst wordt gemaakt, dan compenseert dit over vijf jaar bij lange na niet het verlies van inkomen.” De bestuurder is teleurgesteld: ,,We kregen steeds nul op rekest en verbazen ons dat andere partijen wel garanties krijgen, maar het personeel niet”.

CNV-bestuurder Martijn den Heijer zei dat er totaal geen ruimte is om te onderhandelen. Volgens hem lieten de vertegenwoordigers van V&D tijdens de bijeenkomst weten dat het enige mandaat dat ze hadden het voorstel uit de rechtszaal was. Andere opties bleven onbespreekbaar.

De partijen zaten dinsdag een aantal uur om de tafel om na te gaan of onderhandelingen over de salariskorting toch nog zinvol zijn. De voorzieningenrechter had voor deze hernieuwde poging 48 uur de tijd gegeven. Nu blijkt dat verder onderhandelen niet lukt, doet de rechter maandag uitspraak.

Bron: ANP

Meer weten over het loonoffer bij V&D? P&Oactueel beantwoordde de 3 meest prangende vragen

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. MCJM Roosendaal op

    Waarom wordt er niet teruggegrepen op het middel ‘Deeltijd ontslag’?
    Het dagloon ligt op dat moment vast mocht er in de toekomst een beroep op gedaan moeten worden.

    Succes en groet, Marco