Gemeenten verantwoordelijk voor voorzieningen werkvloer

0

Na de invoering van de Participatiewet zijn gemeenten verantwoordelijk voor de voorzieningen voor mensen met auditieve of visuele handicap op de werkvloer.

Dat blijkt uit een brief van Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer.

De verstrekking van de voorzieningen wordt op gemeentelijk niveau vormgegeven. Belangrijk daarbij is dat de gemeenteraad een verordening vaststelt met regels die bepalen onder welke voorwaarden personen uit de gemeentelijke doelgroep in aanmerking komen voor in de verordening te omschrijven voorzieningen. ‘Hiermee is de verstrekking van goede voorzieningen voor mensen met een handicap, waaronder mensen met een zintuiglijke handicap, geborgd,’ aldus Klijnsma in de brief.

Participatiewet

Donderdag stemde de Tweede Kamer in met de Participatiewet. Wanneer ook de Eerste Kamer akkoord gaat, wordt de wet in 2015 ingevoerd. Met de invoering van de wet komt de verantwoordelijkheid voor mensen met een arbeidsbeperking bij gemeenten te liggen. Ook moeten bedrijven en overheid zorgen voor extra werkplekken voor arbeidsgehandicapten.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.