Gehandicapten aan slag als postbode

0

PostNL gaat 500 gehandicapten en bijstandsgerechtigden een deeltijdbaan als postbezorger aanbieden. Dat heeft het postbedrijf woensdag bekendgemaakt.

,,Een onderdeel van het sociaal beleid van PostNL is het creëren van arbeidsplaatsen voor medewerkers met afstand op de arbeidsmarkt. Onze werkprocessen bij post en pakketten zijn hiervoor uitermate geschikt”, zegt Herna Verhagen, directeur van PostNL. Het bedrijf heeft in zijn distributiecentra al 1200 mensen uit de sociale werkvoorziening (sw) en de bijstand werken.

Om ‘arbeidsgehandicapten’ aan werk te helpen heeft PostNL contracten gesloten met bedrijven uit de sociale werkvoorziening. Het sw-bedrijf is verantwoordelijk voor de werving, de opleiding en de dagelijkse inzet en begeleiding op de werkvloer, zegt het postbedrijf.

PostNL zal ook op gewone wijze parttime postbezorgers blijven werven. Deze dienen ter vervanging van de ouderwetse postbode, die niet alleen de post bezorgt maar deze ook zelf sorteert. Door reorganisaties zijn de afgelopen jaren ongeveer 7000 van de oorspronkelijke 11.000 postbodes bij PostNL geschrapt.

Ook de komende jaren verdwijnen er nog 2700 tot 3500 arbeidsplaatsen, maakte PostNL vorige maand bekend. Vooral op het hoofdkantoor en in staffuncties zal nog flink worden gesneden.

(c) ANP 2013 alle rechten voorbehouden

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.