Geen witte rook bij Philip Morris

0

De directie van sigarettenfabrikant Philip Morris komt niet tegemoet aan de eisen van CNV Vakmensen voor een nieuwe cao.  Acties zijn onvermijdelijk, zegt CNV-bestuurder Frans van de Veen.

Het ultimatum verliep vanmorgen om 6 uur. Volgens Van de Veen zendt Philip Morris een dubbele boodschap uit: “Philip Morris zegt bereid te zijn tot overleg, maar trekt zich tegelijkertijd niets aan van het eindbod dat wij op tafel hebben gelegd. Wij zijn duidelijk geweest over wat wij willen. We kunnen pas weer met elkaar aan tafel, als Philip Morris serieus ingaat op onze eisen.”

Acties
Van de Veen wil nog niet zeggen wanneer de acties plaatsvinden, en in welke vorm. “Het worden verrassingsacties, die we kort van tevoren aankondigen.”

Achtergrond
De onderhandelingen over een nieuwe cao begonnen op 15 november en hebben niets opgeleverd. Een cao-bod van de werkgever werd in december unaniem afgewezen. Bij Philip Morris werken ongeveer 1.500 mensen.

2014: Maatwerk in cao’s
CNV Vakmensen kiest in 2014 voor ontwikkeling, koopkracht en werkzekerheid voor werknemers. In de cao-trajecten werkt de bond dit jaar, voor wat betreft de loonsverhoging, per sector met verschillende bandbreedtes. In de sector voeding (waaronder Philip Morris valt) is deze bandbreedte 1,5 procent tot 3,5 procent.

Lees ook: Vakbonden in de bres tegen sluiproute oneindige flex

Bron: CNV Vakmensen

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.